użyć kapusta brukselska definicja
Dla wegetarian KAPUSTA BRUKSELSKA (Brassica oleracea var. gemmifera). Słownik łodydze. Spożywana w.

Czy przydatne?

Wege KAPUSTA BRUKSELSKA (Brassica oleracea var. gemmifera)

KAPUSTA BRUKSELSKA (Brassica wege
KAPUSTA BRUKSELSKA (Brassica oleracea var. gemmifera) wege

Definicja: Miniaturowa kapustka wyrastająca na wysokiej, zdrewniałej łodydze. Spożywana w sałatkach, gotowana (jak kalafior), smażona, zapiekana z sosem serowym albo pod beszamelem. Zawiera najwięcej białka ze wszystkich kapustnych (4,4%), wiele witaminy C, A, B1 i B2 i żelazo, fosfor, magnez, siarkę, wapń i potas. Jest kwasotwórcza, więc nie należy zestawiać jej z daniami mącznymi

Czym jest KAPUSTA BRUKSELSKA (Brassica znaczenie w Słownik wege K.