użyć sativus raphanus definicja
Dla wegetarian RZODKIEWKA (Raphanus sativus). Słownik wyhodowaną poprzez rolników holenderskich.

Czy przydatne?

Wege RZODKIEWKA (Raphanus sativus)

RZODKIEWKA (Raphanus sativus wege
RZODKIEWKA (Raphanus sativus) wege

Definicja: Uważane jest, iż jest skarłowaciałą metodą rzodkwi, wyhodowaną poprzez rolników holenderskich. Jednoroczna roślina o czerwonych, okrągłych albo owalnych owocach i lekko piekącym smaku. Zawiera niewielkie ilości różnych witamin (C, PP. B1, B2) i składniki mineralne (wapń, sód, siarkę, żelazo, magnez, miedź, fosfor). Rzodkiewki jada się na surowo, z twarogiem i pieczywem albo w sałatkach, również zapiekane albo duszone. Dobrze wpływają na ukrwienie organizmu. Sugerowane w diecie dla osób ze schorzeniami reumatycznymi i w diecie odchudzającej

Czym jest RZODKIEWKA (Raphanus sativus znaczenie w Słownik wege R.