vulgar citrullus arbuz definicja
Dla wegetarian ARBUZ (Citrullus vulgaris). Słownik z Afryki Południowej i uprawianej w ciepłych.

Czy przydatne?

Dieta ARBUZ (Citrullus vulgaris)

ARBUZ (Citrullus vulgaris przygotowanie
Przygotowanie arbuz (citrullus vulgaris) dieta

Definicja ARBUZ (CITRULLUS VULGARIS): Owoc jednorocznej rośliny z rodz. dyniowatych, pochodzącej z Afryki Południowej i uprawianej w ciepłych rejonach na całym świecie. Jadalne są owoce (jagody) o wadze do kilkunastu kilogramów, o czerwonym albo różowym miąższu i grubej, zielonej albo marmurkowej skórce. Miąższ zawiera mało witamin i soli mineralnych, za to dużo potasu i aż 91% wody, dzięki czemu ma właściwości odświeżające. Spożywa się go wyłącznie na surowo, sam albo jako bonus do sałatek owocowych. Z nasion arbuza otrzymuje się olej przemysłowy

Czym jest ARBUZ (Citrullus vulgaris znaczenie w Słownik wege A.

Przygotowanie ANYŻEK (Pimmpinella Anisum):
Gotowanie sproszkowane owoce jednorocznej rośliny baldaszkowatej uprawianej w państwach południowych. Charakteryzują się słodkawo-korzennym, piekącym smakiem, intensywnym zapachem i szaro-brunatną barwą. Od arbuz (citrullus vulgaris) co znaczy.
Przygotowanie AWOKADO (Persea Gratissima):
Gotowanie pochodzącego z Ameryki Południowej, o zielonej albo ciemnej skórce. Dojrzały ma tłusty, miękki miąższ. Spożywany zwykle na surowo, jako samodzielna przystawka albo składnik sałatek i gęstych sosów (w arbuz (citrullus vulgaris) krzyżówka.
Przygotowanie ANYŻ GWIAZDKOWY (Illicu Verum):
Gotowanie ośmioramiennej gwiazdki wiecznie zielonego krzewu z rodz. magnoliowatych, uprawianego w Chinach i na Półwyspie Malajskim. Stanowi popularną przyprawę w Azji Południowo-Wschodniej o korzenno-słodkawym arbuz (citrullus vulgaris) co to jest.
Przygotowanie AGREST (Grossularia Reclinata):
Gotowanie która zdobyła sobie nazwę „winorośli północy”. Jadalne są owoce (jagody) o barwie czerwonej, zielonej albo żółtej, w miarę inicjalnie dojrzewające, dzięki czemu stanowią latem dobre źródło witaminy arbuz (citrullus vulgaris) słownik.
  • Dodano:
  • Autor: