użyć caryohyllata eugenia definicja
Dla wegetarian GOŹDZIKI (Eugenia caryohyllata). Słownik pąków kwiatowych goździkowca korzennego –.

Czy przydatne?

Wege GOŹDZIKI (Eugenia caryohyllata)

GOŹDZIKI (Eugenia wege
GOŹDZIKI (Eugenia caryohyllata) wege

Definicja: Jako przyprawy używa się częściowo rozwiniętych suszonych pąków kwiatowych goździkowca korzennego – drzewa pochodzącego z Moluków, zwanych Wyspami Korzennymi. Znane od tysiącleci w Chinach, mają czerwonobrązową barwę i silnie korzenny, palący smak, który zawdzięczają olejkowi goździkowemu. Są stosowane do potraw pikantnych i słodkich, kompotów, konfitur i wyrobów cukierniczych, dodaje się je również do marynat, grzanego wina i piwa. Mają właściwości konserwujące. Wchodzą w skład indyjskich przypraw garam masala i curry

Czym jest GOŹDZIKI (Eugenia znaczenie w Słownik wege G.