
Definicja KAPUSTA PEKIŃSKA (BRASSICA PEKINENSIS): Wysoka, zwarta, o kruchych, wydłużonych, przylegających do siebie liściach. Zawiera wartościowe białko, witaminy i sole mineralne. Jest spożywana na surowo, w surówkach i sałatkach, i gotowana i duszona
Czym jest KAPUSTA PEKIŃSKA (Brassica znaczenie w Słownik wege K.
- Przygotowanie KAPUSTA BRUKSELSKA (Brassica Oleracea Var. Gemmifera):
- Gotowanie kapustka wyrastająca na wysokiej, zdrewniałej łodydze. Spożywana w sałatkach, gotowana (jak kalafior), smażona, zapiekana z sosem serowym albo pod beszamelem. Zawiera najwięcej białka ze wszystkich kapusta pekińska (brassica pekinensis) co znaczy.
- Przygotowanie KARDAMON (Elettaria Cardamomum):
- Gotowanie kardamonu malabarskiego, byliny z rodz. imbirowatych, o bulwiastych kłączach, pochodzącej z Indii i uprawianej w strefie tropikalnej. Mają brunatną barwę, nieregularny kształt, intensywny korzenny kapusta pekińska (brassica pekinensis) krzyżówka.
- Przygotowanie KUKURYDZA (Zea Mays):
- Gotowanie uprawna, pochodząca z Meksyku, należąca do rodziny traw. Rozróżnia się kukurydzę zwykłą, z której produkuje się mąkę i kaszę (tak zwany polentę); kukurydzę cukrową, spożywaną na surowo, mrożoną albo kapusta pekińska (brassica pekinensis) co to jest.
- Przygotowanie KAPARY (Capparus Spinosa):
- Gotowanie oliwkowozielone pączki kwiatowe krzewu ciernistego pochodzącego z Azji Wschodniej i uprawianego aktualnie w państwach śródziemnomorskich, w Azji i Ameryce Północnej. Marynuje się je w occie kapusta pekińska (brassica pekinensis) słownik.
- Przygotowanie KOPER OGRODOWY (Anethum Graveolens):
- Gotowanie zielone pędy i liście i suszone nasiona rośliny z rodz. baldaszkowatych, pochodzącej z Persji. Charakteryzuje się intensywnym zapachem. Dodawany jest do sałatek z ogórków, pomidorów i ziemniaków, do kapusta pekińska (brassica pekinensis) czym jest.