majorana origanum majeranek definicja
Dla wegetarian MAJERANEK (Origanum majorana). Słownik jednorocznej rośliny pochodzącej z obszaru.

Czy przydatne?

Dieta MAJERANEK (Origanum majorana)

MAJERANEK (Origanum majorana przygotowanie
Przygotowanie majeranek (origanum majorana) dieta

Definicja MAJERANEK (ORIGANUM MAJORANA): Świeże albo suszone liście i wysuszony kwiatostan jednorocznej rośliny pochodzącej z obszaru śródziemnomorskiego. Zawierają olejki eteryczne, garbniki i goryczkę, odznaczają się mocnym korzennym zapachem i ostrym smakiem. Suszonymi liśćmi przyprawia się potrawy z grochu, warzyw, sosy, smażone ziemniaki. Świeże dodawane są do zup, jajek, sera i pizzy

Czym jest MAJERANEK (Origanum majorana znaczenie w Słownik wege M.

Przygotowanie MALINA WŁAŚCIWA (Rubus Idaeus):
Gotowanie różowatych narastający dziko i hodowany. Soczyste i aromatyczne owoce złożone z drobnych pestkowców dostarczają znaczących ilości witaminy C (prawie tyle samo co cytryny). Zawierają błonnik majeranek (origanum majorana).
Przygotowanie MORELA (Armeniaca Vulgaris):
Gotowanie Europy zostało sprowadzone poprzez Arabów w początkach ery nowożytnej. Jadalne są kuliste owoce (pestkowce) o barwie pomarańczowej, z omszałą skórką. Zawierają bardzo wiele witaminy A (najwięcej ze majeranek (origanum majorana).
Przygotowanie MIĘTA (Mentha Sp.):
Gotowanie kilkuset odmianach. W najwyższym stopniu ceniona jest mięta pieprzowa (Mentha piperita), najpopularniejsza mięta polna (Mentha arvensis). Liście zawierają olejek eteryczny, którego kluczowym majeranek (origanum majorana).
Przygotowanie MARCHEW (Daucus Carota):
Gotowanie Stanowi bogate źródło witamin A, B1, B2, B6, D, E, K, PP i związków żelaza, fosforu, potasu, jodu, wapnia, miedzi, kobaltu. Spożywana w sałatkach i surówkach, dodawana do zup i potraw warzywnych majeranek (origanum majorana).
  • Dodano:
  • Autor: