silicon krzem definicja
Jak użyć KRZEM (Si, Silicon) - definicja. Lek na paznokci, ma wielkie znaczenie w procesach.

Czy przydatne?

Definicja KRZEM (Si, Silicon) jako lek

Co to jest KRZEM (SI, SILICON): Makroelement uczestniczący w procesach wzrostu włosów i paznokci, ma wielkie znaczenie w procesach mineralizacji kości i nadaje strukturalną trwałość całej tkance skórnej - odpowida za srężystośći elastyczność naskórka i skóry właściwej, a również za odporność naskórka, błon śluzowych, tkanki łącznej. Występuje we wszystkich płynach ustrojowych i tkankach. Minimalizuje przepuszczalność naczyń włosowatych i przyspiesza mechanizmy gojenia. Niedobór krzemu prowadzi do wypadania i rozdwajania włosów, łamliwości paznokci próchnicy zębów, paradontozy. Krzem w prepratach kosmetycznych występuje w formie nieorganicznej krzemionki i krzemoorganicznych silikonów i silanoli. Silanole zwiększają nawilżenie naskórka, chronią przed wolnymi rodnikami i glikacją, regenerują tkankę łączną. Bardzo dobrym źrółem krzemu jest herbatka ze skrzypu polnego i odwar ze słomy owsianej.

Czym jest KRZEM (Si, Silicon znaczenie w Medycyna estetyczna K .

Leczenie KWAS CYTRYNOWY:
Zabieg występujący w owocach cytrusowych wpływa na rozjaśnienie cery krzem (si, silicon).
Leczenie Kastoreum:
Zabieg Wydzielina gruczołowa bobrów syberyjskiego i kanadyjskiego, której wyciągi alkoholowe dodaje się do perfum. Nadają im ciężki i cierpki zapach krzem (si, silicon).
Leczenie KAROTEN:
Zabieg barwnik pomarańczowy wydobywany z marchwii. Jest prowitaminą witaminy A, gdzie w organizmie poprzez utlenianie ß-karotenu powstaje wit. A krzem (si, silicon).
Leczenie Keratynocyty:
Zabieg Komórki uczestniczące w reakcjach układu immunologicznego. Stanowią 90% wszystkich komórek naskórka. W warstwie rogowej kompletnie rogowacieją. Tworzą efektywną ochronę przed intruzami krzem (si, silicon).
Leczenie KRIOTERAPIA:
Zabieg lecznicza, która bazuje na bodźcowym, stymulującym stosowaniu bardzo niskich temperatur tak zwany temperatur kriogenicznych - od minus 100 do minus 160 stopni Celsjusza. Współcześnie stosuje się krzem (si, silicon).
  • Dodano:
  • Autor: