selen selen definicja
Jak użyć SELEN (Se, Selen) - definicja. Lek na środkiem przeciwzapalnym, przeciwtrądzikowym.

Czy przydatne?

Definicja SELEN (Se, Selen) jako lek

Co to jest SELEN (SE, SELEN): mikroelement, jest przeciwutleniaczem, antyseptykiem, środkiem przeciwzapalnym, przeciwtrądzikowym, przeciwwysiękowym, przeciwalergicznym, przeciwnowotworowym, odtruwającym, immunostymulującym. Jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układów enzymatycznych, chroniących przed peroksydacją lipidów błon komórkowych. Wzmacnia układ odpornościowy naszego organizmu. Hamuje postęp bakterii, wirusów i grzybów. Działa niszcząco na roztocza chorobotwórcze na przykład nużeńca. Dzięki swym właściościom przeciwutleniającym, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się komórek. Dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek to raptem 0, 00001g. Bogatym źródłem selenu są: podroby, ryby, "owoce" morza, mięso wołowe, drób, kukurydza, chleb z pełnego przemiału, ziarna soi, czosnek, drożdże. Największym wrogiem selenu są węglowodany(słodycze, słodkie wypieki). Selen w połączeniu z witaminą E i cynkiem rekomendowany jest w terapii trądzików zawodowych, dermatozy okołoustnej, trądziku sterydowego i kosmetycznego. Siarczek selenu ma wykorzystanie w szamponach przeciwłupieżowych.

Czym jest SELEN (Se, Selen znaczenie w Medycyna estetyczna S .

Leczenie SORBITOL:
Zabieg utrzymuje nawilżenie skóry, ogranicza parowanie wody z naskórka selen (se, selen).
Leczenie Skóra:
Zabieg Jest powłoką naszego ciała, spełnia nadzwyczajnie sporo zadań, lecz w pierwszej kolejności chroni przed zewnętrznymi czynnikami zagrażającymi naszemu organizmowi selen (se, selen).
Leczenie SEBUM:
Zabieg naturalna wydzielina gruczołów łojowych selen (se, selen).
Leczenie SILIKONY:
Zabieg które tworzą na powierzchni skóry cienki video ochronny broniący ją przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych i zabezpieczają przed stratą wilgoci, krzem poprawia sprężystość gruczołów selen (se, selen).
Leczenie SAPONINY:
Zabieg azotowe związki organiczne o charakterze glikozydów, z wodą tworzą roztwory koloidalne, które pienią się i zwiększają przepuszczalność błon śluzowych. ). W kosmetyce służą do produkcji szamponów selen (se, selen).
  • Dodano:
  • Autor: