gratsima persea awokado definicja
Dla wegetarian AWOKADO (Persea gratissima). Słownik albo ciemnej skórce. Dojrzały ma tłusty, miękki.

Czy przydatne?

Dieta AWOKADO (Persea gratissima)

AWOKADO (Persea gratissima przygotowanie
Przygotowanie awokado (persea gratissima) dieta

Definicja AWOKADO (PERSEA GRATISSIMA): Owoc drzewa pochodzącego z Ameryki Południowej, o zielonej albo ciemnej skórce. Dojrzały ma tłusty, miękki miąższ. Spożywany zwykle na surowo, jako samodzielna przystawka albo składnik sałatek i gęstych sosów (w tym meksykańskiego guacamole). Stosowany również do dekoracji potraw

Czym jest AWOKADO (Persea gratissima znaczenie w Słownik wege A.

Przygotowanie ARBUZ (Citrullus Vulgaris):
Gotowanie rośliny z rodz. dyniowatych, pochodzącej z Afryki Południowej i uprawianej w ciepłych rejonach na całym świecie. Jadalne są owoce (jagody) o wadze do kilkunastu kilogramów, o czerwonym albo różowym awokado (persea gratissima).
Przygotowanie ANYŻ GWIAZDKOWY (Illicu Verum):
Gotowanie ośmioramiennej gwiazdki wiecznie zielonego krzewu z rodz. magnoliowatych, uprawianego w Chinach i na Półwyspie Malajskim. Stanowi popularną przyprawę w Azji Południowo-Wschodniej o korzenno-słodkawym awokado (persea gratissima).
Przygotowanie ANYŻEK (Pimmpinella Anisum):
Gotowanie sproszkowane owoce jednorocznej rośliny baldaszkowatej uprawianej w państwach południowych. Charakteryzują się słodkawo-korzennym, piekącym smakiem, intensywnym zapachem i szaro-brunatną barwą. Od awokado (persea gratissima).
Przygotowanie AGREST (Grossularia Reclinata):
Gotowanie która zdobyła sobie nazwę „winorośli północy”. Jadalne są owoce (jagody) o barwie czerwonej, zielonej albo żółtej, w miarę inicjalnie dojrzewające, dzięki czemu stanowią latem dobre źródło witaminy awokado (persea gratissima).
  • Dodano:
  • Autor: