dynia szparagowa curcubita definicja
Dla wegetarian DYNIA SZPARAGOWA (Curcubita pepo). Słownik się smakiem, kolorem i kształtem.

Czy przydatne?

Dieta DYNIA SZPARAGOWA (Curcubita pepo)

DYNIA SZPARAGOWA (Curcubita przygotowanie
Przygotowanie dynia szparagowa (curcubita pepo) dieta

Definicja DYNIA SZPARAGOWA (CURCUBITA PEPO): Popularnie zwana kabaczkiem, o wielu odmianach, różniących się smakiem, kolorem i kształtem. Kabaczek zielony, o grubej skórce, ma żółtawy, słodki miąższ, nadaje się do gotowania, faszerowania i pieczenia. Kabaczek makaronowy (żółty) gotuje się w skórce, po czym wybiera się łyżką biały, przypominający spaghetti miąższ, który podaje się na gorąco z masłem i sosem pomidorowym. Można go także smażyć w cieście

Czym jest DYNIA SZPARAGOWA (Curcubita znaczenie w Słownik wege D.

Przygotowanie DYNIA ZWYCZAJNA (Curcubita Pepo):
Gotowanie najprawdopodobniej z Azji Środkowej. Owoce dyni zawierają związki cukrowe, pektyny, niewielkie ilości soli potasu, wapnia, magnezu i żelaza i witaminy C, B1, PP i prowitaminę A. Są zasadotwórcze. Z dynia szparagowa (curcubita pepo).
Przygotowanie DYNIA SZPARAGOWA (Curcubita Pepo):
Gotowanie kabaczkiem, o wielu odmianach, różniących się smakiem, kolorem i kształtem. Kabaczek zielony, o grubej skórce, ma żółtawy, słodki miąższ, nadaje się do gotowania, faszerowania i pieczenia. Kabaczek dynia szparagowa (curcubita pepo).
  • Dodano:
  • Autor: