anyż gwiazdkowy illicu verum definicja
Dla wegetarian ANYŻ GWIAZDKOWY (Illicu verum). Słownik zielonego krzewu z rodz. magnoliowatych.

Czy przydatne?

Dieta ANYŻ GWIAZDKOWY (Illicu verum)

ANYŻ GWIAZDKOWY (Illicu verum przygotowanie
Przygotowanie anyż gwiazdkowy (illicu verum) dieta

Definicja ANYŻ GWIAZDKOWY (ILLICU VERUM): Owoce w kształcie ośmioramiennej gwiazdki wiecznie zielonego krzewu z rodz. magnoliowatych, uprawianego w Chinach i na Półwyspie Malajskim. Stanowi popularną przyprawę w Azji Południowo-Wschodniej o korzenno-słodkawym smaku i intensywnym zapachu. Służący w kawałkach albo w proszku, dodawany do potraw mięsnych i jarzynowych. Służy również do zaprawiania wódki anyżówki

Czym jest ANYŻ GWIAZDKOWY (Illicu verum znaczenie w Słownik wege A.

Przygotowanie AGREST (Grossularia Reclinata):
Gotowanie która zdobyła sobie nazwę „winorośli północy”. Jadalne są owoce (jagody) o barwie czerwonej, zielonej albo żółtej, w miarę inicjalnie dojrzewające, dzięki czemu stanowią latem dobre źródło witaminy anyż gwiazdkowy (illicu verum).
Przygotowanie AWOKADO (Persea Gratissima):
Gotowanie pochodzącego z Ameryki Południowej, o zielonej albo ciemnej skórce. Dojrzały ma tłusty, miękki miąższ. Spożywany zwykle na surowo, jako samodzielna przystawka albo składnik sałatek i gęstych sosów (w anyż gwiazdkowy (illicu verum).
Przygotowanie ARBUZ (Citrullus Vulgaris):
Gotowanie rośliny z rodz. dyniowatych, pochodzącej z Afryki Południowej i uprawianej w ciepłych rejonach na całym świecie. Jadalne są owoce (jagody) o wadze do kilkunastu kilogramów, o czerwonym albo różowym anyż gwiazdkowy (illicu verum).
Przygotowanie ANYŻEK (Pimmpinella Anisum):
Gotowanie sproszkowane owoce jednorocznej rośliny baldaszkowatej uprawianej w państwach południowych. Charakteryzują się słodkawo-korzennym, piekącym smakiem, intensywnym zapachem i szaro-brunatną barwą. Od anyż gwiazdkowy (illicu verum).
  • Dodano:
  • Autor: